Scandal URIAŞ la liceul "Stephan Ludwig Roth" Mediaş. Directorul a fost SCHIMBAT, profesorii sunt REVOLTAŢI


Schimbarea directorului Liceului Teoretic "Stephan Ludwig Roth" Mediaş, Dorin Chira, a stârnit o adevărată revoltă în liceul medieşean. Cadrele didactice ale liceului au transmis în cursul zilei de miercuri o Declaraţie-Apel, prin care îşi exprimă indignarea faţă de înlocuirea lui Dorin Chira cu profesorul Ion Teodora. Vă prezint mai jos integral Declaraţia-Apel a profesorilor Liceului Teoretic "Stephan Ludwig Roth" Mediaş.

Declaraţie – Apel
Noi, membrii Consiliului profesoral al Liceului Teoretic ,,St. L. Roth” Mediaş, întrunit astăzi, 28 august 2012
Luând la cunoştinţă decizia ISJ Sibiu de numire a d-nei prof. Teodora Ion în funcţia de director al Liceului T. ,,St. L. Roth” începând cu 1 septembrie 2012
Având în vedere interesele strict educaţionale ale şcolii noastre precum şi pe cele generale ale învăţământului public românesc înscrise în legislaţia naţionalăNe exprimăm indignarea şi protestăm faţă de numirea pe postul de director al Liceului Teoretic ,,St. L. Roth” Mediaş a d-nei prof. Teodora Ion în condiţiile în care:
Decizia ISJ Sibiu a fost publicată pe site-ul instituţiei respective fără a fi însă şi expediată oficial în formă tipărită pe adresa liceului nostru,
A avut loc o ignorare subtilă a performanţelor manageriale ale actualului director, d-nul prof. Dorin Chira,
Numirea Domniei sale s-a făcut cu încălcarea art. 97, al. (1) din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011 care stipulează că directorul unei instituţii de învăţământ cu secţie de predare în limba unei minorităţi naţionale trebuie să fie cunoscător al limbii respective. D-nul director Dorin Chira cunoaşte limba germană.
Domnia sa, cadru didactic la Şcoala Naţională de Gaz Mediaş, nu a avut şi nu are tangenţă cu realităţile Liceului Teoretic ,,St. L. Roth”, cu colectivul de cadre didactice, cu realizările şi proiectele în derulare ale şcolii noastre. D-nul director Dorin Chira este de mult timp un factor de echilibru în cadrul ansamblului instituţional numit simplu Roth.
Manevrelor de culise desfăşurate pentru înlocuirea actualului director al şcolii li s-a dat o aparentă tentă democratică, prin ofertarea pe cale telefonică a postului, unor cadre didactice ale liceului care au respins iniţiativa cu iz de complot.Totodată ne exprimăm îngrijorarea faţă de amestecul politicului în probleme strict educaţionale/educative fără a ţine seama de climatul performant şi echilibrat creat de mai mulţi ani în interiorul Liceului Teoretic ,,St. L. Roth” Mediaş. Dorim să precizăm că spre regretul unora, d-nul director Dorin Chira nu a fost şi nu este înregimentat politic. Este aceasta o greşeală într-o ţară europeană care se revendică de la valorile democratice?
Considerăm că atitudinea noastră este justă şi firească.
Invităm absolvenţii, elevii şi părinţii acestora să se solidarizeze cu noi şi să acţioneze pentru a stăvili abuzuri creatoare de tensiuni dăunătoare demersului didactic eficient.
Invităm totodată să semneze această Declaraţie Apel pe toţi cei care înţeleg să spună NU atitudinii răzbunătoare şi ambiţiilor politice mărunte.

Membri ai Consiliului profesoral al Liceului T. ,,St. L. Roth” Mediaş prezenţi în data de 28 august 2012:

Prof. Bărbat Adela                                        Prof. Oltean Gabriela
Prof. BălanFloarea                                         Prof. Negrea Elena
Prof. Chira Maria                                           Prof. Goşa Marius
Prof. Ionescu Ion                                           Prof. OreianValentina
Prof. KnallHelmuth                                       Prof. Oltean Daniela
Prof. EneaConstantin                                    Prof. Raica Adrian
Prof. Luca Andra                                          Prof. SereşeanuFlorica
Prof. dr.MitrulyAniko                                   Prof. Raica Lucian
Prof. Blezu Claudia                                       Prof. Prişcu Simona
Prof. Maxim Smaranda                                 Prof. Lupiţu Cristian
Prof. dr. Maria Cornel
Un produs Blogger.