TRAGEDIE - Un tânăr motociclist din Mediaş A MURIT la doar 21 de ani


UPDATE - Şoferul vinovat de producerea accidentului va fi cercetat în stare de libertate. El a fost prezentat în cursul zilei de duminică Parchetului Mediaş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, însă Parchetul Mediaş a decis cercetarea lui în stare de libertate.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Nenorocire sâmbătă în jurul amiezii la Mediaş. Un tânăr motociclist în vârstă de 21 de ani a murit după ce s-a izbit violent de un autoturism. Tragedia s-a petrecut pe strada Blajului din cartierul medieşean Vitrometan. Motociclistul se deplasa pe această stradă, iar de pe strada Alba Iulia a ieşit un autoturism pentru a intra pe strada Blajului. Impactul dintre motocicletă şi autoturism a fost devastator, tânărul de pe motocicletă fiind transportat în stare critică la Spitalul Municipal Mediaş. În ciuda eforturilor personalului medical, care a efectuat manevrele de resuscitare timp de o oră, tânărul a fost declarat decedat. „În Serviciul de Urgenţă Mediaş a fost adus un pacient în vârstă de 21 de ani, victimă a unui accident de circulaţie. Tânărul avea un traumatic cranio-cerebral acut, otoragie bilaterală, fractură cu înfundarea regiune parietală stângă. Au fost leziuni incompatibile cu viaţa. Tânărul a intrat în stop cardio-respirator, s-au făcut manevrele de resuscitare timp de 60 de minute, din păcate s-a declarat decesul”, a spus medicul Laura Lupşor, din cadrul Compartimentului Primire Urgenţe Mediaş.
Autoturismul implicat în accident era neînmatriculat şi avea numere false de înmatriculare. Şoferul autoturismului care a provocat accidentul va fi reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de duminică să fie prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă. "În data de 2 noiembrie 2013, în jurul orelor 12.15, un conducător auto în vârstă de 52 de ani, domicilat în municipiul Mediaș, a condus un autoturism pe strada Alba Iulia din oraș, iar la intersecția cu strada Blajului nu a respectat semnificația indicatorului rutier obligatoriu la dreapta, a pătruns în intersecție fără să se asigure și a a acordat prioritate de trecere unui motociclu înamtriculat în județul Mureș, care circula pe strada Blajului, având direcția de deplasare către strada Iacob Pisso, fiind condus de către un tână de 21 de ani domiciliat în municipiul Mediaș. În urma acestui eveniment rutier a rezultat decesul conducătorului motociclului, precum și vătămarea corporală gravă a unui pasager ce se afla pe locul din dreapta față, în autoturismul marca Ford. Acesta a fost transportat la Spitalul clinic județean Sibiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul autoturismului Ford a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat că autoturismul nu se afla înmatriculat în circulație, iar plăcuțele cu numerele de înamtriculare pe care le avea la momentul conducerii evenimentului rutier, erau atribuite unui alt autoturism, respectiv un autoturism marca Dacia. Împotriva conducătorului auto urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovechiul neînmatriculat pe drumurile publice, precum și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare", a spus subinspectorul Dragoş Dumitrescu, din cadrul Poliţiei Rutiere Mediaş.
Poliţiştii rutieri din Mediaş încearcă acum să stabilească toate împrejurările în care s-a produs tragedia. AICI găsiţi galerii foto şi video de la accidentul rutier.
Un produs Blogger.