UMANITAR: 70.000 de dolari ca să ÎȘI VADĂ MAMA


Yanis şi Rareş nu o văd pe cea care le–a dat viaţă. Gemenii au fost născuţi prematur şi, din neglijenţa medicilor, retinele le–au fost arse total. În urma mai multor controale, diagnosticul final este retinopatie de prematuritate, stagiile 4 şi 5, şi numai o clinică din Statele Unite ale Americii le mai poate reda vederea micuţilor. Dar costă...scrie colega Andra Marinescu pe www.tribuna.ro.
Flavia Lionte este mamă a doi băieţi. Îi vede în fiecare zi cum cresc, cum se joacă şi cum îşi împart bucuriile unul altuia. Din nefericire, însă, Rareş şi Yanis pot numai să îi simtă căldura şi îmbrăţişările. Sunt gemeni, născuţi prematur, la numai 32 de săptămâni. Atunci, cântăreau 1.370 de grame şi, respectiv, 1.600 de grame, iar sarcina fiind prematură au stat 43 de zile la incubator. În acest timp, neglijenţa medicilor - spune mama - le-a schimbat viaţa celor doi micuţi. Căldura incubatorului a fost mărită, iar ochii gemenilor, nefiind protejaţi, au avut de suferit. Chiar dacă doctorii îi garantau Flaviei că bebeluşii sunt perfect sănătoşi, ea a observat în ziua externării că "ochişorii lor erau pur şi simplu albi şi fugeau în toate părţile", după cum spune aceasta. Astfel că, după controlul din aceeaşi zi, temerile mamei s-au adeverit, iar micuţii au fost diagnosticaţi cu retinopatie prematuritate de stagiile 4 şi 5, fiind detectată căderea totală a retinei. La Roma şi în SUA Au urmat investigaţii peste investigaţii. Dar soluţia nu se găseşte în ţară, ci peste hotare. Salvarea se află tocmai în Statele Unite ale Americii, iar controalele pot fi făcute la o clinică din Roma. Lui Rareş, doctorii din România au reuşit să-i recapete parţial vederea la ochiul drept, însă Yanis are parte de complicaţii majore şi niciun doctor din România nu îl poate ajuta. Până la operaţie, primul hop pe care trebuie să îl treacă familia este controlul de la Roma, la Clinica Casa di Cura San Domenico. Pentru a-i ajuta să strângă banii necesari transportului şi taxelor, Asociaţia "Salvează o inimă" a deschis o campanie. "Un singur control costă 550 de euro, plus transport şi alte cheltuieli pentru micuţi. Suma de care avem nevoie este de aproximativ 2.000 de euro şi ceva", a spus Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei. După control, micuţii vor merge în Statele Unite pentru operaţie. Pentru un singur ochi, inter­venţia chirurgicală costă 17.500 de dolari.  
Oamenii cu suflet care doresc să dăruiască celor mici priveliştea răsăritului soare­lui, redându-le vederea, pot face donaţii online, pe http://salveazaoinima.ro/campaigns/ianis-si-rares sau în contul bancar RO95RNCB0047259210001. 
Un produs Blogger.