FOTO - Șocant: Zeci de eprubete cu sânge, descoperite lângă Mediaș








Zeci de eprubete pline cu sânge au fost descoperite în cursul zilei de duminică pe Drumul Naţional 14 B, între Mediaş şi Blăjel. Luni dimineaţa, în locul respectiv au ajuns reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Gărzii de Mediu şi Primăriei Blăjel. Potrivit DSP Sibiu, lângă Drumul Naţional 14 B au fost găsite zeci de eprubete cu sânge, multe dintre ele fiind sparte. O parte dintre eprubete conţin sânge coagulat, o parte sânge necoagulat, cel mai probabil recoltat cu anticoagulant.
Sângele, dus la Medicină Legală
Deocamdată, nu a fost stabilită natura sângelui. La locul incidentului au venit poliţiştii din Blăjel, dar şi reprezentanţi ai Primăriei Blăjel. Au fost recoltate probe care urmează să fie examinate de către Serviciul de Medicină Legală. "Pe Drumul Naţional 14 B, între Mediaş şi Blăjel s-au deplasat reprezentanţi ai Serviciului Control în Sănătate Publică – DSP Sibiu, Primăriei comunei Blăjel, Poliţiei Locale Blăjel şi ai Gărzii de Mediu – Comisariatului Judeţean Sibiu. Pe suprafaţa incriminată s-au depistat eprubete, vacutainere, teste rapide şi pipete, multe din recipiente fiind sparte. Acestea se pare că au fost aruncate în urmă cu mai mult timp, găsindu-se inclusiv recipiente îngropate în sol. Pe unele există etichete deteriorate care au număr notat cu marker sau unele coduri. O parte conţin sânge coagulat, o parte sânge necoagulat, probabil recoltat cu anticoagulant, deocamdată nefiind stabilită natura sângelui”, explică reprezentanţii DSP Sibiu.
O firmă de deşeuri periculoase va salubriza zona
Reprezentanţii Serviciului Control în Sănătate Publică au recoltat probe în recipient adecvat pentu deşeuri periculoase, inclusiv din cele marcate cu date de identificare, Poliţia Blăjel urmând să le înainteze Serviciului de Medicină Legală în vederea cercetării. La locaţia respectivă a rămas un reprezentant al Primăriei Blăjel pentru supravegherea zonei, iar Garda de Mediu a contactat o firmă de colectare deşeuri periculoase în vederea salubrizării zonei. Primăria Blăjel se va ocupa de dezinfecţia zonei respective.
Un produs Blogger.